Skip to content

Vies Ferrades a La Cerdanya

Les vies ferrades son un itinerari marcat per un cable anclat a la paret que se’n diu línia de vida, on progresem per recorreguts tant verticals com horitzontals. Per facilitar aquesta progressió tindrem la ajuda de esglaons, passamans, grapes, preses, tirolines i altres elements.

ferrates a la cerdanya

Els participants anirem en tot moment amb casc i l’arnès on hi haurà un dissipador d’energia amb 2 mosquetons a cada extrem per tal de tenir com a mínim 1 d’ells anclat a la linea de vida per tal d’eliminar el risc de caiguda.

Tot i que pot semblar una activitat molt segura, per tal de minimitzar el riscos, nosaltres ens encordem i així evitem la caiguda de cap participant d’anclatge a anclatge, que pot ser d’uns quants metres i ens podria causar greus lesions. Això ens limita la rati de 5-6 participants per guia, però per nosaltres la seguretat es lo més important.

A la Cerdanya, únicament disposem d’una via ferrada, de fet es a la Cerdanya Francesa. Aquesta via ferrada es de pagament i ens obliguen a emprar el material dels gestors de l’activitat, així que no es una ferrada que acostumem a realitzar degut el seu elevat preu.

Principalment, realitzem les vies ferrades de:

  • Via Ferrada les Roques d’Empalomar: Situada damunt la població de Vallcebre a l’Alt Berguedà, es una via ferrada de poca dificultat on tindrem les sensacions de l’alçada, on realitzarem un desnivell de 130 m. Es una via ferrata molt ben equipada, ideal per iniciar-se i maca pels que ja n’heu fet mes d’una. Un cop assolit el cim, la ferrata té una ampliació què és perfecte pels que han petit una mica, per tal d’acabar amb un bon gust de boca i amb ganes de fer mes ferrades. Preu: 38 €
  • Via Ferrada Cal Curt: Via ferrada situada just davant de la ferrata de Les Roques d’Empalomar. No es una ferrata molt llarga, però ja amb mes dificultat, destacant 3 desploms. Perfecte per fer les dues ferrades al mateix dia. Preu: 45 €
  • Via Ferrada familiar. En aquesta mateixa zona trobem una via ferrada pensada per als mes menuts. Una ferrata familiar que te una duració de 30′ aproximadament. Preu: 30 €

Si voleu fer les dues ferrades al mateix dia el preu son 65 €

Aquestes ferrades estan situades just al costat del Barranc del Forat Negre, així que es una combinació perfecte per passar un dia d’aventura.

Barranc Forat Negre + Ferrada Les Roques d’Empalomar= 80 €

Abrir chat
Contacta per WatsApp
Powered by