Les vies ferrades són un itinerari marcat per un cable ancorat a la paret que se’n diu línia de vida, on progressem per recorreguts tant verticals com horitzontals. Per facilitar aquesta progressió tindrem l’ajuda d’esglaons, passamans, grapes, preses, tirolines i altres elements.

ferrates a la cerdanya

Els participants anirem en tot moment amb casc i l’arnès on hi haurà un dissipador d’energia amb 2 mosquetons a cada extrem per tal de tenir com a mínim 1 d’ells ancorat a la línea de vida per tal d’eliminar el risc de caiguda.

Tot i que pot semblar una activitat molt segura, per tal de minimitzar els riscos, nosaltres ens encordem i així evitem la caiguda de cap participant d’ancoratge a ancoratge, que pot ser d’uns quants metres i ens podria causar greus lesions. Això ens limita la rati de 5-6 participants per guia, però per nosaltres la seguretat és el més important.

 

A la Cerdanya, únicament disposem d’una via ferrada, de fet és a la Cerdanya Francesa. Aquesta via ferrada és de pagament i ens obliguen a emprar el material dels gestors de l’activitat, així que no és una ferrada que acostumem a realitzar degut el seu elevat preu.

Principalment, realitzem les vies ferrades de:

  • Via Ferrada les Roques d’Empalomar: Situada damunt la població de Vallcebre a l’Alt Berguedà, és una via ferrada de poca dificultat on tindrem les sensacions de l’alçada, on realitzarem un desnivell de 130 m. És una via ferrata molt ben equipada, ideal per iniciar-se i maca pels que ja n’heu fet més d’una. Un cop assolit el cim, la ferrata té una ampliació què és perfecte pels que han petit una mica, per tal d’acabar amb un bon gust de boca i amb ganes de fer més ferrades. Preu: 38 €
  • Via Ferrada Cal Curt: Via ferrada situada just davant de la ferrata de Les Roques d’Empalomar. No és una ferrata molt llarga, però ja amb més dificultat, destacant 3 desploms. Perfecte per fer les dues ferrades al mateix dia. Preu: 45 €
  • Via Ferrada familiar. En aquesta mateixa zona trobem una via ferrada pensada per als més menuts. Una ferrata familiar que té una duració de 30′ aproximadament. Un cop realitzada la ferrada infantil, determinarem si realitzem una ampliació o bé una segona volta, segons les sensacions que haguem tingut, on ja es converteix en una activitat matinal. Preu: 30 €
Guies de vies ferrades
Via Ferrada Familiar

Si voleu fer les dues ferrades al mateix dia el preu son 65 €

Aquestes ferrades estan situades just al costat del Barranc del Forat Negre, així que es una combinació perfecte per passar un dia d’aventura.

Barranc Forat Negre + Ferrada Les Roques d’Empalomar= 80 €

2 Responses

  1. Hola puguem a la Cerdanya del 29/3 al 4/04 i voldríem fer una ferrata sencilla. Som una familia de 4 amb dos nenes de 19 i 16 anys. Quin dia podríem fer-ho?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.