Esquí de Muntanya a La Cerdanya

L’entorn blanc i nival és un dels paisatges més atractius que ofereixen les zones muntanyeres, i l’esquí de muntanya ofereix als aventurers la recompensa combinada de la notable bellesa hivernal de l’alta muntanya i l’eufòria de baixar pels vessants verges on gairebé no s’aventuren altres esquiadors. 

 

Oferim cursos d’iniciació i perfeccionament a l’esquí de muntanya. Aquests cursos van dirigits a esquiadors que ja siguin capaços de fer un descens per pistes alpines i que vulguin aprendre les habilitats necessàries per recórrer terrenys muntanyosos i nevats amb certa autonomia.

En aquest curs, comencem amb els fonaments de l’esquí de travessia, com l’ús i la funció de l’equip de travessia, la selecció del terreny, la configuració de la ruta, la cerca de rutes i el viatge segur en grup. 

Desafiaments i recompenses de l’esquí de muntanya
A la muntanya, els esquiadors han de portar sempre una gran capacitat d’observació i l’habilitat d’avaluar i interpretar els canvis diaris i horaris del clima de la muntanya i del mantell de neu.

Dediquem un temps significatiu a la millora de la tècnica d’esquí, cobrint una gamma completa de mètodes per a l’ascens i el descens tant en condicions de neu bones com a difícils. . L’anàlisi del mantell de neu i l’avaluació del perill d’allaus també es cobreixen juntament amb els procediments de rescat, practicant amb l’arva pala i sonda.

cursos d'esqui de muntanya
curs esqui muntanya

Curs Iniciació a l'Esquí de Muntanya

En aquest curs d’esquí de travessia ens preparem per adquirir els coneixements bàsics per poder practicar en l’esquí de muntanya. En aquest curs de 2 dies pràctics + dues hores teòriques mitjançant videoconferència, heu de sortir amb els coneixements bàsics per a poder practicar l’esquí de muntanya amb certa autonomia.

Alguns punts que treballem en aquest curs són:

  • Material i equipament. 
  • Protocols de seguretat en allaus. Pràctica amb Arva, sondatge i palejat estratègic.
  • Teòrica bàsica de Nivologia i allaus.
  • Tècnica d’ascens amb pells de foca.
  • Progressió en pla. Lliscament i patinador.
  •  Progressió en ascensos. Volta Maria i canvis de diagonal.
  • Progressió en pendents i diagonals pronunciades.
  • Selecció de l’itinerari i orientació en muntanya

Duració de Curs: Aquest curs consta de 2 h en sessió teòrica mitjançant videoconferència i dos dies de formació pràctica.

Preu: 190 € per persona

Dates: 

  • Teoria 15 de desembre (Meet). Pràctica 17 i 18 de desembre.
  • Teoria 12 de gener (Meet). Pràctica el 14 i 15 de gener.
També a Activitats Cerdanya